Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró sós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A margarint jó habosra keverjük egy evőkanál sóval.

A lisztet egy tálba mérjük, és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal tojással. (Só nem kell bele!)

Rugalmas pogácsatésztát gyúrjunk, ha kell, tegyünk még hozzá kis kefirt. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyet tányér nagyságú lappá nyújtunk, megkenjük a sós margarin negyedével. Egy másik kerek lappot teszünk rá.

Négyfelé vágjuk, és minden cikket még 3 felé. Szorosan feltekerjük, és egymástól távolabb, tepsibe helyezzük őket. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. A maradék lapokkal is ugyanígy járunk el.

Egy órát pihentetjük meleg helyen. A sütőt nem kell előmelegíteni, 200 fokra állítjuk, betesszük a kifliket, és szép aranysárgára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vendegvaro-sos-kifli/