Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vendégváró sós-sajtos rudak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája (dupla adaghoz elég az 5 sárgája)
  • 4 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0,5 dl tej ( a tetejét megkenni )
Vendégváró sajtos sós rudak kép

Elkészítése

A margarint, a sütőporral kevert lisztet, és 25 dkg reszelt sajtot összemorzsolni, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a sót, paprikát, fokhagymát, borsot

Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Lisztes kézzel nagy cipóvá formázni, és alufóliában egy éjszakán át a hűtőben tartani.

Másnap kivesszük, kicsit át lehet még gyúrni, és lisztezett deszkán 2 mm-esre nyújtani, tetejét tejjel megkenni, majd a maradék 10 dkg reszelt sajtot rászórni.

Derelyemetélővel vékony rudakat vágni, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütni. (Ebből az adagból 4-6 tepsivel lesz).

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vendegvaro-sos-sajtos-rudak/