Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vidámparki perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 200 ml langyos tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • 100 ml víz
  • 5 dkg vaj

Kenéshez

  • 1 tojássárga

Tetejére

  • 2 evőkanál só
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 dl víz (kb)

Főzéshez

  • szükség szerint víz
  • 2 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez keverjük a sót, a vizet a puha vajat és az élesztőt a tejjel együtt. Dagasztjuk, majd 1 órán keresztül lefedve kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Úgy hajtogatjuk felülről lefelé, hogy az illesztésnél összecsípjük. Hosszú hurkákat sodrunk belőle és pihentetjük kb 10 percig.

Egy nagyobb edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A hurkákból perecet formázunk, majd a vízben 30-30 mp alatt mindkét oldalukon előfőzzük.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a főtt pereceket, tojássárgájával megkenjük majd 200 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.

A liszt, só és víz keverékéből kissé hígabb masszát keverünk és ezzel locsoljuk meg a pereceket, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/vidamparki-perec/