Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 5 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet és az olajat. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva kb. fél óráig pihentetjük, amíg a duplájára kel. A megkelt tésztából kisebb gombócokat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 5 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet és az olajat. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát letakarva kb. fél óráig pihentetjük, amíg a duplájára kel.

A megkelt tésztából kisebb gombócokat veszünk, majd hosszú rudakká sodorjuk. Ezekből fonatokat készítünk, amelyek elejére egy-egy virslikarikát helyezünk.

A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojássárgával, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fonat ízlés szerint variálható. Készíthető magyaros kolbásszal és hagymakarikákkal, vagy akár édes változatban is, például cseresznyével vagy eperrel – ebben az esetben csökkentsük a só mennyiségét minimálisra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is