Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslifonat recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 50 ml olaj
  • 2-3 teáskanál só
  • 1 db tojássárgája
  • 4 db virsli

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 5 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet és az olajat. Alaposan összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tésztát letakarva kb. fél óráig pihentetjük, amíg a duplájára kel.

A megkelt tésztából kisebb gombócokat veszünk, majd hosszú rudakká sodorjuk. Ezekből fonatokat készítünk, amelyek elejére egy-egy virslikarikát helyezünk.

A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojássárgával, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A fonat ízlés szerint variálható. Készíthető magyaros kolbásszal és hagymakarikákkal, vagy akár édes változatban is, például cseresznyével vagy eperrel – ebben az esetben csökkentsük a só mennyiségét minimálisra.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslifonat/