Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Virslis graham kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 15 dkg Graham liszt 1 kk só 1,5 dkg friss élesztő 2,5 dl tej 1 kk cukor 4 ek olaj 6 hosszabb szál virsli 1-1 ek lenmag és szezámmag a tetejére Elkészítése: Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. Közben a liszteket egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg Graham liszt
  • 1 kk só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 4 ek olaj
  • 6 hosszabb szál virsli
  • 1-1 ek lenmag és szezámmag a tetejére


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. Közben a liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és alaposan összedolgozzuk. Kicsit lágy a tészta, de nem szükséges több lisztet adni hozzá, csak a kezünket lisztezzük be jól, hogy kevésbé tapadjon rá a tészta.

Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. A tésztát 12 cikkre vágjuk. A virsliket kettévágjuk, majd a cikkek szélesebb végére helyezünk 1-1 darabot. Minden kiflit a virslis felétől kezdve feltekerünk úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól picit távolabb. Letakarva további 35 percet pihentetjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük. A kifliket lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal és ismét lespricceljük, így a magok nem peregnek le olyan könnyen róluk.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
[box style=”info”]További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is