Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg finomliszt
  • 15 g élesztő
  • 0,5 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 6 db virsli

Elkészítése

A lisztet egy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a tojást. Az élesztőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd ezt is a liszthez adjuk.

Összegyúrjuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz a tészta. Ne legyen ragadós, nyújtható állagú legyen. Mikor összegyúrtuk, kicsi pogácsaszerű darabokra szaggatjuk olajos kézzel, majd olajos nyújtódeszkán kinyújtjuk.

Egy kiflibe egy negyed virslit teszünk, majd feltekerjük, és a tepsibe helyezzük (ne túl közel, mert még kell dagadjon). A tetejét lekenhetjük tojással, esetleg szezámmaggal is díszíthetjük. Meleg helyen 10-15 percig hagyjuk dagadni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig hagyjuk, míg szép rózsaszín nem lesz. Ketchuppal, mustárral fogyasztható. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslis-kifli-3/