Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Virslis rudacska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Virslis rudacska egy egyszerű és gyors vendégváró falat. Kívül ropogós, belül omlós, és pillanatok alatt elfogy a tányérról. Ideális sör- vagy borkorcsolya, de gyerekzsúrokon és szilveszterkor is nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
erika65
Beküldte: 2013.09.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett deszkán 1–2 mm vastagságúra, téglalap alakban kinyújtjuk. A tésztát hosszában három, széltében pedig két részre vágjuk.

A virsliket meghámozzuk, majd a tésztadarabokra helyezzük. A széleket megkenjük felvert tojással, majd a virsliket szorosan betekerjük a tésztába. Ezután minden rudat kb. 8 darabra vágunk.

A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranyszínűre nem pirulnak.

Tipp

Mielőtt sütőbe tesszük, megszórhatjuk a tetejüket szezámmaggal vagy reszelt sajttal, így még mutatósabb és finomabb lesz. Ketchup vagy mustár mellé kínálva igazi klasszikus rágcsálnivaló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
erika65
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is