Elkészítése
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett deszkán 1–2 mm vastagságúra, téglalap alakban kinyújtjuk. A tésztát hosszában három, széltében pedig két részre vágjuk.
A virsliket meghámozzuk, majd a tésztadarabokra helyezzük. A széleket megkenjük felvert tojással, majd a virsliket szorosan betekerjük a tésztába. Ezután minden rudat kb. 8 darabra vágunk.
A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranyszínűre nem pirulnak.
Tipp
Mielőtt sütőbe tesszük, megszórhatjuk a tetejüket szezámmaggal vagy reszelt sajttal, így még mutatósabb és finomabb lesz. Ketchup vagy mustár mellé kínálva igazi klasszikus rágcsálnivaló.
