Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis rudacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 kg virsli
  • 1 db tojás

Elkészítése

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd enyhén lisztezett deszkán 1–2 mm vastagságúra, téglalap alakban kinyújtjuk. A tésztát hosszában három, széltében pedig két részre vágjuk.

A virsliket meghámozzuk, majd a tésztadarabokra helyezzük. A széleket megkenjük felvert tojással, majd a virsliket szorosan betekerjük a tésztába. Ezután minden rudat kb. 8 darabra vágunk.

A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranyszínűre nem pirulnak.

Tipp

Mielőtt sütőbe tesszük, megszórhatjuk a tetejüket szezámmaggal vagy reszelt sajttal, így még mutatósabb és finomabb lesz. Ketchup vagy mustár mellé kínálva igazi klasszikus rágcsálnivaló.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslis-rudacska/