Elkészítése
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit vagy trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.
Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. A sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje, kivesszük, és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.
Nagyon finom kolbásszal, baconnel, vagy camping sajttal is.
