Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis sajtos kiflifalatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 db tojás (a kenéshez )
  • szezámmag
  • virsli
  • sajt

Elkészítése

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk. A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit vagy trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.

Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 percig sütjük. A sütő aljába egy lábasba vizet teszünk. Amikor épp megpirul a teteje, kivesszük, és azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

Nagyon finom kolbásszal, baconnel, vagy camping sajttal is.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslis-sajtos-kiflifalatkak/