Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis-szezámos kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 kávéskanál só
  • virsli ízlés szerint
  • mustár ízlés szerint
  • ketchupízlés szerint

Elkészítése

Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk kb 15 perc alatt.

Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a sót végül és végül 1 tojást. Az élesztő, ha megkelt hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Jól összegyúrjuk, majd lefedve, meleg helyen kb 1 órán keresztül pihentetjük.

1 óra elteltével a tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt külön-külön kör alakúra nyújtjuk, majd derelyevágó segítségével 8-8 részre cikkezzük. A cikkek vastagabb részét tetszés szerint mustárral megkenjük, ráhelyezünk 1-1 negyedelt virslit, majd feltekerjük.

A másik tésztát ketchuppal kenjük meg.

A feltekert kifliket negyed órán keresztül még pihentetjük a tepsiben. Ezután megkenjük a felvert tojással és megszórjuk tetszés szerint magvakkal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslis-szezamos-kifli/