Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A virslis tekercs kedvelt sós finomság, amely tökéletes vendégvárónak vagy uzsonnára is. A puha, kelt tésztában sült virsli a ketchuppal ízletes és mutatós finomságot eredményez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.26.

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a liszthez, az olajhoz és a sóhoz, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órán át kelesztjük.

Formázás:

A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 2,5-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd mindegyiket vékonyan megkenjük ketchuppal. A tésztacsíkokat a félbevágott virslikre tekerjük spirál alakban.

Sütés:

A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A ketchupos változat helyett mustárral is megkenhetjük a tésztát vagy tehetünk a virsli mellé vékony sajtszeleteket is. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is