Elkészítése
Tészta:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a liszthez, az olajhoz és a sóhoz, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órán át kelesztjük.
Formázás:
A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 2,5-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd mindegyiket vékonyan megkenjük ketchuppal. A tésztacsíkokat a félbevágott virslikre tekerjük spirál alakban.
Sütés:
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A ketchupos változat helyett mustárral is megkenhetjük a tésztát vagy tehetünk a virsli mellé vékony sajtszeleteket is. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

