Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 1,25 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor

Töltelék:

  • virsli
  • ketchup

Tetejére:

  • sajt
  • 1 tojás

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a liszthez, az olajhoz és a sóhoz, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órán át kelesztjük.

Formázás:

A megkelt tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 2,5-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd mindegyiket vékonyan megkenjük ketchuppal. A tésztacsíkokat a félbevágott virslikre tekerjük spirál alakban.

Sütés:

A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket felvert tojással lekenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A ketchupos változat helyett mustárral is megkenhetjük a tésztát vagy tehetünk a virsli mellé vékony sajtszeleteket is. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslis-tekercs/