Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslivel töltött kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj (fagyos )
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 16 db virsli
  • 10 dkg trappsita sajt
  • 1 kávéskanál étolaj (a kenéshez )

Elkészítése

A virsliket kettévágjuk, hogy készen álljanak a tésztába csomagoláshoz. A tésztához a lisztbe elmorzsoljuk a vajat vagy margarint, majd összekeverjük egy csipet sóval. A tejfölt kézmelegre melegítjük, hozzákeverjük a cukrot, az élesztőt és egy tojássárgáját, majd ezt a keveréket hozzáadjuk a lisztes vajhoz. Az egészet összegyúrjuk, és négy cipót formálunk belőle.

Pihentetés nélkül az egyik cipót 20-22 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, és átlósan nyolc háromszögre vágjuk. A háromszögek szélesebb részére fektetünk egy fél virslit, majd a tészta csúcsától kezdve szorosan feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarjuk.

A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el, mindet megtöltjük és feltekerjük. Fél óráig pihenni hagyjuk a kifliket, amíg szépen megkelnek. Közben a maradék két tojássárgáját összekeverjük egy kevés olajjal, és ezzel megkenjük a kiflik tetejét. Reszelt sajttal megszórjuk őket.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Frissen a legfinomabb, de ha marad belőle, melegítve is kitűnő. Ketchuppel vagy mustárral fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/virslivel-toltott-kiflik/