Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zabpelyhes pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg natúr zabpehely
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 kis pohár tejföl
  • só
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése

Először a tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót összegyúrjuk. Nem szükséges sokáig dolgozni vele, gyorsan összeáll.

Az elkészült tésztát egy órán át pihentetjük. Ezután 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, és lekenjük egész tojással.

Reszelt sajtot és különböző magokat, mint szezámmag, tökmag, fenyőmag, lenmag, szórunk a tetejére.

A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy derelyevágóval különböző formákra vagdossuk.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/zabpelyhes-pogacsa/