Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az 1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Hozzáöntjük a maradék tejet és a tejfölt, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk a tésztát, míg sima és rugalmas állagú nem lesz. Egy kiolajozott nejlonzacskóba tesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy elegendő hely maradjon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
acsni
Beküldte: 2013.02.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Az 1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Hozzáöntjük a maradék tejet és a tejfölt, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk a tésztát, míg sima és rugalmas állagú nem lesz.

Egy kiolajozott nejlonzacskóba tesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy elegendő hely maradjon benne, mert a tészta kelés közben megduzzad. A zacskót lezárjuk, és a tésztát legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

Amikor sütni szeretnénk, annyi tésztát csípünk le, amennyire szükségünk van. Kissé kilapítjuk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát.

Tipp: A tészta hideg helyen akár 1 hétig is eláll, így bármikor friss lángost süthetünk belőle.

Tálalás:

Fokhagymás tejföllel, sajttal, vagy ízlés szerint feltétekkel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
acsni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is