Elkészítése
Az 1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Hozzáöntjük a maradék tejet és a tejfölt, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk a tésztát, míg sima és rugalmas állagú nem lesz.
Egy kiolajozott nejlonzacskóba tesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy elegendő hely maradjon benne, mert a tészta kelés közben megduzzad. A zacskót lezárjuk, és a tésztát legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
Amikor sütni szeretnénk, annyi tésztát csípünk le, amennyire szükségünk van. Kissé kilapítjuk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát.
Tipp: A tészta hideg helyen akár 1 hétig is eláll, így bármikor friss lángost süthetünk belőle.
Tálalás:
Fokhagymás tejföllel, sajttal, vagy ízlés szerint feltétekkel kínáljuk.

