Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zacskós lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál só

Elkészítése

Az 1 dl langyos tejbe belekeverjük az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Hozzáöntjük a maradék tejet és a tejfölt, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk a tésztát, míg sima és rugalmas állagú nem lesz.

Egy kiolajozott nejlonzacskóba tesszük a tésztát, ügyelve arra, hogy elegendő hely maradjon benne, mert a tészta kelés közben megduzzad. A zacskót lezárjuk, és a tésztát legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

Amikor sütni szeretnénk, annyi tésztát csípünk le, amennyire szükségünk van. Kissé kilapítjuk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát.

Tipp: A tészta hideg helyen akár 1 hétig is eláll, így bármikor friss lángost süthetünk belőle.

Tálalás:

Fokhagymás tejföllel, sajttal, vagy ízlés szerint feltétekkel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/zacskos-langos/