Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Nagyi receptjei

Zalai fodros mákos-diós rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt csipet só 5 dkg élesztő 5 dkg porcukor 4 dl tej 1/2 dl étolaj 3 tojássárgája A töltelékhez: cukrozott mák ízlés szerint cukrozott dió ízlés szerint 15 dkg olvasztott margarin Elkészítése: 1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 3 tojássárgája

A töltelékhez:

  • cukrozott mák ízlés szerint
  • cukrozott dió ízlés szerint
  • 15 dkg olvasztott margarin


Elkészítése:

1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.

A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgákat.

Majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.

Ezután 6 cipót formázunk, egyenként téglalap formára kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.

Minden cipónál így járunk el.

2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is