Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Zalai töpörtyűs pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zalai töpörtyűs pogácsa egy igazi klasszikus, amely a hagyományos magyar konyha egyik kedvence. A tepertő és a zsír gazdag ízt ad a tésztának, így omlós és kiadós falatok készülnek belőle. Vendégvárónak vagy egy pohár bor mellé is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a két tojássárgájával, a tejföllel és a zsírral. Hozzáadjuk a sót, őrölt borsot, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük.

A tésztát alaposan kidolgozzuk, letakarjuk, és körülbelül másfél órán át pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, még 10 percig pihentetjük, majd előmelegített, 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pogácsa még ízesebb lesz, ha a tésztát hajtogatva pihentetjük, így levelesebb állagot kap. Tálalás előtt a tetejét megkenhetjük tojássárgájával is, így szép fényesre sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is