Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós-garnélarákos kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • hideg víz (néhány evőkanál)

Töltelék

  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 db garnélarák
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál fűszeres zsemlemorzsa
  • 2 kávéskanál petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál hal fűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sóval és tojássárgával és annyi hideg vízzel amennyit felvesz (kb 2-3 ek).

Fóliába csomagolva pihentetjük 30 percig hűtőben.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a megtisztított, majd kisebb darabokra vágott garnélát.

A fűszerekkel megszórjuk és hozzáadva a fagyasztott borsót takarék lángon, fedő alatt megpároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemzölddel.

A tésztát kivesszük a hűtőből, két részre osztjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk és egy kb 15 cm-es tortácska formákba tesszük úgy, hogy pereme is legyen.

Megszorjuk a zsemlemorzsával, rátesszük a ragu felét és ráöntjük a reszelt sajtos tojást (a tojásokat felverjük a tejszínnel és belekeverjük a sajtot).

Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc alatt. Ha pirulna a teteje alufóliával fedjük le.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/zoldborsos-garnelarakos-kosarkak/