Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Zöldfűszeres párizsival sült virágok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 3 dl tej 2 tk só 5 dkg margarin Továbbá: 10 dkg szeletelt zöldfűszeres párizsi 1 tk szezámmag a szóráshoz 1 tojás sárgája a kenéshez 3 ek tej a kenéshez Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez öntjük a felfutott élesztőt, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
7 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 2 tk só
  • 5 dkg margarin

Továbbá:

  • 10 dkg szeletelt zöldfűszeres párizsi
  • 1 tk szezámmag a szóráshoz
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • 3 ek tej a kenéshez


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez öntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületre borítjuk és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. A párizsi méretével megegyező formával korongokat szaggatunk. Minden második tésztára teszünk egy szelet párizsit, azt pedig beborítjuk egy másik tésztával. Vágást ejtünk rajta a négy égtáj felé, úgy hogy a közepén hagyunk kb. 1 cm részt, amit nem vágunk át.

Majd a cikkeket is félbevágjuk, tehát lesz a virágnak 8 szirma. Megfogunk 2 egymás melletti szirmot és egymással ellentétes irányba kifordítjuk őket, tehát a bal oldalit balra, a jobb oldalit pedig jobbra. Ezt megismételjük minden szirommal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és lekenjük tojássárgájával. A közepére szórunk kevéske szezámmagot.

Előmelegítjük a sütőt, addig kelnek még a virágok a tepsiben. 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve lekenjük tejjel-a szezámmagos résznél óvatosan, mert lepereghetnek, a magok-és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

[box style=”info”]Puha, laktató, egy nagy virág egy pohár tejjel vagy kakaóval finom tízórai vagy uzsonna. A korongok összeillesztésekor érdemes a lisztes oldalt belülre, a párizsi felé tenni. Én egy kis ételest használtam (13 cm széles) a tészta kiszaggatásához, a párizsi méretéhez igazítva, így 7 db nagy virág lett belőle. Ha kisebb szeletek vannak, lehet kisebb tésztákat szaggatni és akkor több finomság is lesz. Természetesen használhatunk más fajta felvágottat is.
További képek a készítésről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is