Elkészítése
Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.
A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel együtt lágy tésztát dagasztunk belőle.
Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.
A megkelt tésztánkat 6-8 részre osztjuk attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Gömbölyítjük és letakarva pihentetjük 10 percig.
Mindegyik tésztából kb 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A lapokat megkenjük olajjal és félbe hajtjuk, majd ismét megkenjük olajjal, majd újra félbe hajtjuk.
A megformázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk és ismét kelesztjük 15 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megkelt tésztákat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal és megsütjük.
A sütési idő kb 20 perc, de ez sütőfüggő!

