Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsebes zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl víz

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • olaj
  • magvak

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk.

A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel együtt lágy tésztát dagasztunk belőle.

Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük letakarva.

A megkelt tésztánkat 6-8 részre osztjuk attól függően, hogy mekkora zsemléket szeretnénk. Gömbölyítjük és letakarva pihentetjük 10 percig.

Mindegyik tésztából kb 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk. A lapokat megkenjük olajjal és félbe hajtjuk, majd ismét megkenjük olajjal, majd újra félbe hajtjuk.

A megformázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarjuk és ismét kelesztjük 15 percig.

Közben a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megkelt tésztákat lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal és megsütjük.

A sütési idő kb 20 perc, de ez sütőfüggő!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/zsebes-zsemle/