Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsa borzas pogácsája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • só

Krém

  • 10 dkg margarin
  • só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg finomliszt
  • 0,5 liter tej

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrjuk, majd a tésztát egy órán át pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, és sütőben megsütjük.

Amíg a pogácsák sülnek, elkészítjük a krémet. A tejet, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojásokat és a sót simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 8-10 dkg margarint, hogy a krém sima és fényes legyen.

A kész krémet két pogácsa közé kenjük úgy, hogy egy kevés kifolyjon a szélükön. Végül a pogácsákat reszelt sajtban megforgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/zsuzsa-borzas-pogacsaja/