Elkészítése
A sűrített tejet, ha konzervdobozos, akkor a dobozával együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi, és 4-5 órán át főzzük. A főzés során a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos sűrített tejet használunk, azt egy befőttesüvegbe nyomjuk, lezárjuk, és ugyanígy, vízbe téve, 4-5 órán át főzzük.
A vaníliakrémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt (ha nincs, akkor helyettesíthetjük egy csomag vaníliás pudingporral) és a lisztet. Felöntjük tejjel, és kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat.
Egy kis szögletes tepsit kibélelünk fóliával, és az alját szorosan kirakjuk keksszel, hogy ne maradjanak hézagok. Erre ráöntjük a kész, már majdnem kihűlt karamellkrémet, majd befedjük egy újabb réteg keksszel. Ezután a vaníliakrémet ráterítjük, és ismét egy réteg kekszet helyezünk a tetejére. A tepsit fóliával lefedjük, és a süteményt egy éjszakára vagy legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejére tejszínhabot kenünk, és összetört grillázzsal megszórjuk.


