Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sűrített tejet, ha konzervdobozos, akkor a dobozával együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi, és 4-5 órán át főzzük. A főzés során a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos sűrített tejet használunk, azt egy befőttesüvegbe nyomjuk, lezárjuk, és ugyanígy, vízbe téve, 4-5 órán át főzzük. A vaníliakrémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
epertunder
Beküldte: 2013.02.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A sűrített tejet, ha konzervdobozos, akkor a dobozával együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi, és 4-5 órán át főzzük. A főzés során a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos sűrített tejet használunk, azt egy befőttesüvegbe nyomjuk, lezárjuk, és ugyanígy, vízbe téve, 4-5 órán át főzzük.

A vaníliakrémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt (ha nincs, akkor helyettesíthetjük egy csomag vaníliás pudingporral) és a lisztet. Felöntjük tejjel, és kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat.

Egy kis szögletes tepsit kibélelünk fóliával, és az alját szorosan kirakjuk keksszel, hogy ne maradjanak hézagok. Erre ráöntjük a kész, már majdnem kihűlt karamellkrémet, majd befedjük egy újabb réteg keksszel. Ezután a vaníliakrémet ráterítjük, és ismét egy réteg kekszet helyezünk a tetejére. A tepsit fóliával lefedjük, és a süteményt egy éjszakára vagy legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tetejére tejszínhabot kenünk, és összetört grillázzsal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is