Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • kevés rum
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • ételszínezék (zöld és piros)

Elkészítése

A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk. Három részre osztjuk. A legnagyobb darab az alma belseje lesz. Kicsivel kevesebb tészta kell a külsejéhez, és a legkevesebb a leveleknek. A legkevesebb tésztához hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a kicsivel több tésztához pedig a pirosat. A legtöbb tésztához semmit nem kell adnunk.

Jól beledolgozzuk a tésztákba az ételszínezékeket. A sárga masszából gombócokat gyúrunk. A piros tésztát kinyújtjuk és beleforgatjuk a sárga gombócokat és eligazítjuk rajta. A zöld tésztából leveleket és kacsot készítünk, melyet az almára helyezünk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/alma-sutemeny/