Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Almás kekszes csodasüti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk fél liter vizet, és elkeverjük a cukorral. Közepes lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, majd az almához öntjük. Folyamatos kevergetés mellett még 2 percig főzzük, amíg a keverék jól be nem sűrűsödik, szinte […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk fél liter vizet, és elkeverjük a cukorral. Közepes lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Közben a pudingport 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, majd az almához öntjük. Folyamatos kevergetés mellett még 2 percig főzzük, amíg a keverék jól be nem sűrűsödik, szinte lekvárszerű állagot nem kap.

Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, majd ráöntjük a forró almás krémet. Gyorsan kell dolgozni, mivel a krém hamar összeáll. A tetejére ismét egy réteg kekszet helyezünk.

A kakaót a porcukorral és 8-10 evőkanál vízzel vízgőz felett felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az 5 dkg vajat, és alaposan elkeverjük. Ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.

Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnapra a sütemény kellően összepuhul, és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is