Elkészítése
Az almát lereszeljük, és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor a leve elpárolog, belekeverünk 1 csomag pudingport, és összefőzzük.
A meggyet kimagozzuk (vagy leszűrjük), 8 dkg cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a másik csomag pudingport, és sűrűre főzzük. A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a meggykrémhez keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.
A kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel. Erre rétegezzük az almakrémet, majd a mascarponekrémet, újabb kekszréteg következik, majd a meggyes krém, végül ismét mascarpone. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük úgy, hogy a mascarponekrém kerüljön a tetejére.
A tetejét pirított mandulával szórjuk meg – de ízlés szerint dióval vagy mogyoróval is díszíthetjük.
