Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-kekszes meggyes csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 30 dkg magozott meggy (1 nagy üveg kompót)
  • 15 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db lapzselatin
  • pirított mandula
  • 25 db háztartási keksz

Elkészítése

Az almát lereszeljük, és 8 dkg cukorral feltesszük főni. Amikor a leve elpárolog, belekeverünk 1 csomag pudingport, és összefőzzük.

A meggyet kimagozzuk (vagy leszűrjük), 8 dkg cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a másik csomag pudingport, és sűrűre főzzük. A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a meggykrémhez keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.

A kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel. Erre rétegezzük az almakrémet, majd a mascarponekrémet, újabb kekszréteg következik, majd a meggyes krém, végül ismét mascarpone. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük úgy, hogy a mascarponekrém kerüljön a tetejére.

A tetejét pirított mandulával szórjuk meg – de ízlés szerint dióval vagy mogyoróval is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/almas-kekszes-meggyes-csoda/