Elkészítése
Alma előkészítése
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd rövid ideig állni hagyjuk. Enyhén kinyomkodjuk, és egy edényben fahéjjal, cukorral és vaníliás cukorral ízesítve megpároljuk.
Mákos réteg
A konyhakész máktölteléket a csomagolás szerint elkészítjük, kevés tejjel felfőzve. Ha darált mákkal dolgozunk, cukorral, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük, majd kevés tejben összefőzzük.
Pudingkrém
A pudingport a csomagolás leírása alapján, 1 liter tejjel elkészítjük. Még melegen belekeverjük a vajat vagy margarint, és három részre osztjuk.
Torta összeállítása
Egy 28–30 cm-es tortaforma alját és oldalát kirakjuk keksszel. Erre kerül a puding első harmada, majd a párolt alma. A következő réteg piskótatallér, erre jön a puding második harmada. Erre simítjuk a mákos tölteléket, majd újabb piskótatallér következik. A tetejére a puding utolsó részét öntjük.
Nem gond, ha a rétegek kissé összekeverednek. A tortát hagyjuk kihűlni, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a keksz, illetve a piskóta megpuhuljon.
Tipp
Tálalhatjuk tejszínhabbal, de a tetejére olvasztott csokoládét is önthetünk. Ha frissebb ízt szeretnénk, az almához adhatunk egy kevés citromlevet is.


