Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-mákos torta sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj
  • cukor (ízlés szerint )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mák
  • 1,2 liter tej (1 liter a pudinghoz, 2 dl a máktöltelékhez)
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin )
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg babapiskóta tallér

Elkészítése

Alma előkészítése

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd rövid ideig állni hagyjuk. Enyhén kinyomkodjuk, és egy edényben fahéjjal, cukorral és vaníliás cukorral ízesítve megpároljuk.

Mákos réteg

A konyhakész máktölteléket a csomagolás szerint elkészítjük, kevés tejjel felfőzve. Ha darált mákkal dolgozunk, cukorral, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük, majd kevés tejben összefőzzük.

Pudingkrém

A pudingport a csomagolás leírása alapján, 1 liter tejjel elkészítjük. Még melegen belekeverjük a vajat vagy margarint, és három részre osztjuk.

Torta összeállítása

Egy 28–30 cm-es tortaforma alját és oldalát kirakjuk keksszel. Erre kerül a puding első harmada, majd a párolt alma. A következő réteg piskótatallér, erre jön a puding második harmada. Erre simítjuk a mákos tölteléket, majd újabb piskótatallér következik. A tetejére a puding utolsó részét öntjük.

Nem gond, ha a rétegek kissé összekeverednek. A tortát hagyjuk kihűlni, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a keksz, illetve a piskóta megpuhuljon.

Tipp

Tálalhatjuk tejszínhabbal, de a tetejére olvasztott csokoládét is önthetünk. Ha frissebb ízt szeretnénk, az almához adhatunk egy kevés citromlevet is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/almas-makos-torta-sutes-nelkul/