Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 alma
- 1 ek vaj
- 1 ek barna cukor (jó a sima is)
- 1 kk fahéj
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- pár darab maradék mézeskalács
Elkészítése:
Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez öntve főzzük meg.
Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös és hűtsük ki.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon, a cukorral és a fahéjjal ízesítve.
A mézeskalácsot darabokra törjük ( hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.
Először a puding, majd a mézes, végül az alma következik.
Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! 😉
(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)

