Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-vaníliakrémes, kekszes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 32 darab szögletes háztartási keksz
  • 40 dkg párolt, reszelt alma ízlés szerinti cukorral, fahéjjal ízesítve
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor

Tetejére

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük a szokásos módon.

A formát (10*20 cm-es doboz forma) folpackkal kibéleljük és 8 db kekszet lerakunk az aljába. A még forró párolt alma felét egyenletesen elterítjük rajta, majd megint 8 kekszet teszünk rá, ráöntjük a forró pudingot és elterítjük.

Erre újabb 8 darab kekszet teszünk, a maradék almát simítjuk rá és befedjük a maradék keksszel.

Amikor kihűlt hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap bevonjuk csokoládéval. A csokoládékat az étolajjal felolvasztjuk. Először a barna csokit kenjük rá, majd a fehéret és egymásba keverjük egy késsel.

Amikor megdermedt, akkor a kekszek mentén szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/almas-vaniliakremes-kekszes-suti/