Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé

Tetejére

  • 1,5-2 dl habtejszín
Almatorta

Elkészítése

Egy kapcsos tortaforma alját szorosan kirakjuk babapiskótával. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, majd az almára öntjük, és sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukorral, fahéjjal és kevés citromlével ízesítjük, majd alaposan elkeverjük. A keverék felét melegen a babapiskótára öntjük. Ezután újabb réteg babapiskótát helyezünk rá, amelyet kissé belenyomkodhatunk az almás rétegbe, majd a maradék almás keveréket ráöntjük, és elsimítjuk a tetejét.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Miután megszilárdult, a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük bármivel, majd újra hűtőbe tesszük néhány órára. A torta ezután szépen szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/almatorta/