Elkészítése
A fél mézdinnye héját eltávolítjuk, és a gyümölcs húsát a lime levével és 4 evőkanál mézzel összeturmixoljuk. Közben felverjük a tejszínhabot, és óvatosan összekeverjük a kész gyümölcsös, mézes pürével.
Egy közepes méretű kerámia vagy jénai edényt kibélelünk babapiskótával, majd leöntjük a krém felével. Erre újabb réteg babapiskótát helyezünk, és ráöntjük a maradék krémet.
A desszert tetejét reszelt babapiskótával, mézdinnye kockákkal, lime reszelt héjával és egy kevés mézzel díszíthetjük.
Sztori
Ez a desszert “babapiskóta ölelésében fogant, tejszínes mézes dinnye, enyhe lime csókjával” – egy különleges, hűsítő élmény azoknak, akik valami egyedit keresnek. Habfixálóval is készíthető, de akkor másfél nap alatt puhul meg tökéletesen a piskóta.
