Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babapiskótás gesztenyekocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 25+5 dkg margarin
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • csokiforgács (a tetjére)

Elkészítése

A gesztenyemasszát villával áttörjük, majd az olvasztott 5 dkg margarinnal és a darált keksszel összegyúrjuk. Ha a massza nem áll össze, egy kevés plusz margarint vagy tejet adunk hozzá.

A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. A 25 dkg margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan elkeverjük, hogy sima krémet kapjunk.

Egy jénai tál vagy kisebb tepsi aljára nyomkodjuk a gesztenyés alapot. Erre ráöntjük a pudingos krém felét, majd egy réteg babapiskótát helyezünk rá. A babapiskótára ismét pudingréteg kerül.

A tetejére kemény habbá vert tejszínt simítunk, és csokiforgáccsal díszítjük. A desszertet hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát dermesztjük, hogy szépen összeálljon.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/babapiskotas-gesztenyekocka/