Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babapiskótás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 0,5 üveg rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál darált dió
  • mazsola
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • csokiöntet
Babapiskótás torta

Elkészítése

A fél liter tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a rumaromát, 3 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. Egy csatos tortaformát előkészítünk, és a babapiskótákat egyenként megáztatjuk a rumos tejben. A formába az áztatott piskótákat az oldalánál felállítjuk (ez lesz a torta széle), a közepén pedig szorosan egymás mellé lefektetjük.

A piskótákra rászórjuk a beáztatott mazsolát, diót, és meglocsoljuk csokiöntettel. Ezután a megmaradt cukorból és tejből elkészítjük a vaníliás pudingot, amit forrón a babapiskótákra öntünk. Hagyjuk hűlni.

Közben a habtejszínt az előírásoknak megfelelően felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd a hűtőbe tesszük, hogy hidegen tudjunk vele dolgozni. Miután a puding és a tejszín is lehűlt, ezekkel díszítjük a tortát.

A kész tortát a hűtőbe tesszük, és csak másnap vesszük le róla a csatos formát.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/babapiskotas-torta-2/