Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Balaton szelet egy ostyás édesség, amelyet lágy csokikrém és roppanós bevonat tesz ellenállhatatlanná. Házilag is könnyen elkészíthető és pont olyan finom, mint a boltban kapható változat.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Hozzávalók:

Bevonáshoz:

Elkészítése

Krém:

A tejszínt melegítsük fel, majd olvasszunk fel benne 10 dkg csokoládét. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a tejporral. Adjuk hozzá a tejszínes csokoládét és a maradék felolvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze, hogy egynemű krémet kapjunk.

Rétegezés:

Egy ostyalapot tegyünk tálcára, kenjük meg a krém egynegyedével, majd helyezzünk rá egy újabb lapot. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes ostya és krém elfogy. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe néhány órára vagy akár egy éjszakára. Ezután recés késsel szeleteljük kb 3 cm széles és 8 cm hosszú darabokra.

Máz:

A bevonáshoz a csokoládét olvasszuk fel az olajjal együtt. Mártsuk bele a felszeletelt ostyarudakat, majd tegyük sütőpapírra vagy rácsra és hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tipp:

A krém ízesíthető egy kevés rumaromával vagy narancshéjjal, így még különlegesebb lesz. Ha szeretnénk változatosságot, készíthetjük étcsokoládéból is, így kevésbé lesz édes, de intenzívebb ízű.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is