Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Balaton szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 dl habtejszín
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 13 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg tejpor
  • 1 csomag ostyalap (5 lapos)

Bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Krém:

A tejszínt melegítsük fel, majd olvasszunk fel benne 10 dkg csokoládét. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a tejporral. Adjuk hozzá a tejszínes csokoládét és a maradék felolvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze, hogy egynemű krémet kapjunk.

Rétegezés:

Egy ostyalapot tegyünk tálcára, kenjük meg a krém egynegyedével, majd helyezzünk rá egy újabb lapot. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes ostya és krém elfogy. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe néhány órára vagy akár egy éjszakára. Ezután recés késsel szeleteljük kb 3 cm széles és 8 cm hosszú darabokra.

Máz:

A bevonáshoz a csokoládét olvasszuk fel az olajjal együtt. Mártsuk bele a felszeletelt ostyarudakat, majd tegyük sütőpapírra vagy rácsra és hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tipp:

A krém ízesíthető egy kevés rumaromával vagy narancshéjjal, így még különlegesebb lesz. Ha szeretnénk változatosságot, készíthetjük étcsokoládéból is, így kevésbé lesz édes, de intenzívebb ízű.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/balaton-szelet-2/