Krém:
A tejszínt melegítsük fel, majd olvasszunk fel benne 10 dkg csokoládét. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a tejporral. Adjuk hozzá a tejszínes csokoládét és a maradék felolvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze, hogy egynemű krémet kapjunk.
Rétegezés:
Egy ostyalapot tegyünk tálcára, kenjük meg a krém egynegyedével, majd helyezzünk rá egy újabb lapot. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes ostya és krém elfogy. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe néhány órára vagy akár egy éjszakára. Ezután recés késsel szeleteljük kb 3 cm széles és 8 cm hosszú darabokra.
Máz:
A bevonáshoz a csokoládét olvasszuk fel az olajjal együtt. Mártsuk bele a felszeletelt ostyarudakat, majd tegyük sütőpapírra vagy rácsra és hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tipp:
A krém ízesíthető egy kevés rumaromával vagy narancshéjjal, így még különlegesebb lesz. Ha szeretnénk változatosságot, készíthetjük étcsokoládéból is, így kevésbé lesz édes, de intenzívebb ízű.