Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bambino torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 400 ml víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 130 g margarin
  • 100 g étcsokoládé
  • 400 g vajas vagy háztartási keksz

Krém

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 100 g cukor
  • 200 g margarin
  • 200 g tejcsokoládé
  • 200 g fehércsokoládé
  • 200 ml habtejszín

Díszítéshez

  • csoki öntet
  • keksz darabok

Elkészítése

A kekszet nagyobb darabokra tördeljük.

Az alaphoz a vizet, cukrot, margarint és a csokit egy edényben összeolvasztjuk, majd a kekszre öntjük és jól összekeverjük.

Megvárjuk, amíg a folyadék nagy részét a keksz beszívja, majd egy 24 cm-es formába simítjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a pudingporokat és a lisztet egy edénybe mérjük, majd kevés tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, elkeverjük és sűrűre főzzük.

Még forrón belekeverjük a margarint, majd elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a tej a másik feléhez pedig a fehér csokit. Mindkettőt simára keverjük. A fehércsokis részt folpackkal letakarjuk.

A tejcsokis krémet az alapra simítjuk, majd gűtőbe tesszük.

A tejszínt felverjük keményre. A fehércsokis krémet kissé kihabosítjuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.

A fehér csokis-tejszínes krémből két kanál segítségével kis halmokat teszünk a tejcsokis krémre. Keksz darabokkal és csokiöntettel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/bambino-torta/