Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banános-karamelles csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 23 dkg darált keksz
  • 7 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé

Krém

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 400 g cukrozott, sűrített tej (lehet natúr vagy karamellizált)
  • durvára vágott dió ( vagy mandulapehely)

Hab

  • 300 ml habtejszín (hideg)
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg cukor
  • 4 db banán
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Ha natúr sűrített tejet használunk, először 2-2,5 óra alatt karamellizáljuk forró vízben főzve. Ha előre karamellizált sűrített tejet veszünk, ezt a lépést kihagyhatjuk.

A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a darált keksszel. Egy kisebb tepsit vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk, úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

A 20 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a sűrített tejjel, amíg sima nem lesz. Az elkészült krémet a kekszes alapra kenjük, majd megszórjuk mandulapehellyel vagy durvára vágott dióval. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

A banánokat felkarikázzuk, és citromlében megforgatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A hideg habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a banánok háromnegyedét óvatosan beleforgatjuk. A habot a lehűlt alapra halmozzuk, és lazán elsimítjuk, hogy ne legyen teljesen egyenletes.

A tetejére rátesszük a maradék banánt, és megszórjuk kakaóporral.

Tálalásig hűtőben tartjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/bananos-karamelles-csokitorta/