A barackos álom egy könnyű, frissítő desszert, amely a túró és a gyümölcs párosításával igazán nyárias ízvilágot kínál. Egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós sütemény, amelyet vendégvárónak is bátran tálalhatunk.
Elkészítés menete
- A zselatint 2 dl hideg tejben feloldjuk.
- A maradék 3 dl tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a zselatinos tejet.
- Az egészet turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a túrót, porcukrot, margarint és a vaníliás cukrot, majd rövid ideig összeturmixoljuk.
- Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
- Beleöntjük a krém felét, megszórjuk apróra vágott sárgabarackkal.
- Ráöntjük a krém másik felét.
- A tetejét babapiskótával befedjük.
- Hűtőbe tesszük, és kb. 3 óra alatt megdermesztjük.
- A desszertet tálcára borítjuk, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp
A krémbe tehetünk reszelt citromhéjat is, hogy még frissebb ízt kapjunk. Más gyümölcsökkel – például őszibarackkal vagy eperrel – is elkészíthető.