Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos-kókuszos piskótatallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 360 g piskótatallér
  • 850 g ejföl (850 g)
  • 200 g kókuszreszelék
  • 950 g őszibarack befőtt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.

A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.

A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál (30*16 cm) alját.

Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).

Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be.

Hűtőbe tesszük kb 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.

Közben a tejszínt felverjük kemény habbá. Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/barackos-kokuszos-piskotataller/