Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
- 0,5 kg túró
- 400 g friss vagy konzerv barack
- 2 cs színtelen tortazselé
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 ek lefőzött kávé
- tej 1,5 dl a piskóták locsolásához
- 5 dl tej a pudinghoz
- 11 ek cukor vagy ízlés szerint
Elkészítése:
Egy 25*30 cm-es tepsibe babapiskótát rakunk szorosan egymás mellé. A kávét a tejjel összekeverjük és meglocsoljuk vele a babapiskótát.
Elkészítjük a pudingport a szokásos módon és langyosra hűtjük, majd összekeverjük a túróval és ízlés szerint még édesíthetjük.
A túrós krémet rásimítjuk a a piskóta tetejére. Hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben a barackot vékony szeletekre vágjuk, a levét leszűrjük és félretesszük. A barackszeleteket a túrókérmre pakoljuk sorban.
Kb 3 dl barackléhez 3 dl vizet adunk és elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. Amikor a zselé dermedni kezd, a barack tetejére öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, míg a zselé megdermed, majd felszeleteljük és tálaljuk.

