Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a tejbe, és egy üvegtál aljára sorakoztatjuk. A tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik felét kevés tejjel hígítjuk, hogy öntet állagú legyen. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Ezután rákenjük a kemény habbá vert tejszínt, elsimítjuk, majd a tetejét a maradék olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Tipp
A gesztenyemasszát kevés rummal vagy rumaromával is ízesíthetjük. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy kevés pirított mandulaforgáccsal.

