Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Boszorkány máglya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A boszorkány máglya egy egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszert, amelyben a babapiskóta, a gesztenyemassza, a tejszínhab és a csokoládé alkot réteges finomságot. Hűtés után a piskóta megpuhul, és krémes, mutatós édességet kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.09.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a tejbe, és egy üvegtál aljára sorakoztatjuk. A tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik felét kevés tejjel hígítjuk, hogy öntet állagú legyen. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Ezután rákenjük a kemény habbá vert tejszínt, elsimítjuk, majd a tetejét a maradék olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Tipp

A gesztenyemasszát kevés rummal vagy rumaromával is ízesíthetjük. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy kevés pirított mandulaforgáccsal.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is