Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkány máglya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta (15-20 db)
  • 3 dl tej
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl cukrozott tejszínhab
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a tejbe, és egy üvegtál aljára sorakoztatjuk. A tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kettéosztjuk. Az egyik felét kevés tejjel hígítjuk, hogy öntet állagú legyen. Ezzel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Ezután rákenjük a kemény habbá vert tejszínt, elsimítjuk, majd a tetejét a maradék olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Tipp

A gesztenyemasszát kevés rummal vagy rumaromával is ízesíthetjük. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy kevés pirított mandulaforgáccsal.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/boszorkany-maglya-3/