Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Boszorkány máglya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 56 db babapiskóta
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 2 flakon tejszínhab
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 0,5 üvegcse vanília aroma

Elkészítése

A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot és a vaníliaaromát.

A cukros tejbe gyorsan belemártogatjuk a babapiskótákat, és 28 darabot egy nagyobb jénai tál aljára helyezünk. Erre a rétegre ráreszeljük a gesztenyemasszát.

A tejben öntet sűrűségűre olvasztott étcsokoládé felével meglocsoljuk a gesztenyemasszát, majd egy flakon tejszínhabot egyenletesen eloszlatunk rajta.

Ezt a rétegzést megismételjük: újabb áztatott babapiskóta, reszelt gesztenyemassza, és a második flakon tejszínhab. A tetejét a maradék csokiöntettel díszítjük.

Hűtőben jól lehűtjük, hogy összeérjenek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/boszorkany-maglya/