Elkészítése
Alap:
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává. Ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is. Nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.
Mártogatás:
A csokoládét tördeljük gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel. Vegyük ki a dermedt kókuszgolyókat a fagyasztóból és egyesével mártsuk bele az olvasztott csokoládéba (ehhez használhatunk fogpiszkálót: szúrjuk a golyóba, mártsuk csokiba,) hagyjuk a felesleget lecsepegni, majd helyezzük vissza a sütőpapíros tálcára. A hideg miatt a csokoládé gyorsan megdermed.
Tálalás:
Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk és ünnepi ajándékként is adhatjuk.
Tipp:
Különlegesebb ízért adhatunk a masszához kevés citromhéjat vagy rumaromát. A bevonathoz használhatunk fehér csokoládét is, így mutatósabb és változatosabb lesz a végeredmény.


