Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bounty golyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítése

Alap:

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk homogén masszává. Ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is. Nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat és helyezzük sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.

Mártogatás:

A csokoládét tördeljük gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel. Vegyük ki a dermedt kókuszgolyókat a fagyasztóból és egyesével mártsuk bele az olvasztott csokoládéba (ehhez használhatunk fogpiszkálót: szúrjuk a golyóba, mártsuk csokiba,) hagyjuk a felesleget lecsepegni, majd helyezzük vissza a sütőpapíros tálcára. A hideg miatt a csokoládé gyorsan megdermed.

Tálalás:

Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk és ünnepi ajándékként is adhatjuk.

Tipp:

Különlegesebb ízért adhatunk a masszához kevés citromhéjat vagy rumaromát. A bevonathoz használhatunk fehér csokoládét is, így mutatósabb és változatosabb lesz a végeredmény.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/bounty-golyo-2/